Ervaringen medewerkers

Ervaring Westersypen

Sinds een paar jaar ben ik vrijwilliger op Westersypen.

Ik ben hier gekomen door dat een vriendin van mij daar heeft gewoond. Ik ben daarna gebleven als vrijwilliger, mede omdat de bejegening naar de bewoners mij erg aansprak.

Het is vol zorg en respect naar iedereen. Het is een prachtig personeelsteam. Iedereen is gedreven, Het voelt voor mij als een warme deken. Elke dag word er iets gedaan met de bewoners zoals wandelen, fietsen, spelletjes, voorlezen, zingen, noem maar op.

Kortom ik ben blij dat ik iets mag bijdragen op Westersypen. Voor mij hoort zorg zo te zijn.

Hartelijke groet van Hilly

In mijn 1e jaar van de opleiding helpende zorg en welzijn heb ik stage gelopen op de Westersypen.

Ik liep 2 dagen in de week stage van begin februari tot begin juli. Ik heb enorm veel geleerd in deze korte tijd mede dankzij de goede begeleiding die ik heb gekregen. De ene week ochtenddiensten de andere week avonddiensten. Zo kon ik ervaren hoe een dag eruit ziet op de Westersypen.

Van boodschapjes doen op de duofiets tot wassen, aankleden en dagjes weg met de bus van Westersypen.

Mijn enthousiasme voor werken in de zorg is alleen maar groter geworden. Dus momenteel ben ik bezig met de opleiding MBO- vz ig

Fleur de Zwart

Stage westersypen,

Mijn naam is Lars Leijendekker. Ik heb stagegelopen bij zorgboerderij Westersypen in 2019. Ik deed de opleiding dienstverlening helpende op het ROC Friesepoort in Sneek.
Toen ik begon met mijn stage was alles nog nieuw voor mij. Ik was nieuw in de zorg dus moest alles nog leren, maar ik heb de praktijk snel op kunnen pakken en kon al redelijk snel zelfstandig activiteiten doen met de bewoners. Wat ik vooral leuk vond was een blokje lopen of fietsen. Dan kon je soms zien dat de bewoners echt genoten van de natuur om hun heen.

De ervaring die ik bij westersypen heb opgedaan was voor mij erg positief en ik heb genoten van het leren van de praktijk daar. Kortom, ik heb op vooral op een fijne wijze veel geleerd in het halfjaar dat ik stage heb gelopen.

Mijn naam is Sietske de Vries ik ben getrouwd heb 2 zonen en 3 kleinkinderen. Ik ben op latere leeftijd weer aan een opleiding begonnen omdat de zorg me van jongs af aan al heeft aangetrokken.

Mijn moeder is in 2015 overleden aan Alzheimer hierdoor ligt ook mede mijn hart in deze doelgroep. Ik heb in 2011 mijn opleiding als helpende gehaald. Dit was leuk maar me verdiepen in ziektebeelden en verpleegtechnische handelingen leek me ook wel wat. Zo kon ik binnen de thuiszorg een opleiding als IG volgen en heb deze in 2014 gehaald.

Ik heb 5 jaar bij de thuiszorg gewerkt met heel veel plezier maar miste daar toch iets met echte zorg leveren. Tijdens de helpende opleiding zat ik bij een vrouw in de klas die stage liep bij de Westersypen en bij de verhalen die ze deed kreeg ik een gevoel van dat is hoe ik de zorg zou willen leveren. Altijd gedacht: als dat ooit op mijn pad komt ga ik ervoor. Zo zit je op Facebook en zie je een advertentie voorbijkomen IG gezocht geen moment getwijfeld en gelijk geschreven.

Toen ik binnen de Westersypen kwam was het alsof er een warme deken om me heen viel een heel fijn gevoel. Helaas werd ik het de eerste keer niet aamgenomen maar bij een tweede sollicitatie kreeg ik wel de baan (gelukkig); ik had er veel zin in.

De zorg die je in de Westersypen levert aan de bewoners doe je echt met je hart. De aandacht, de tijd, de uitjes, de rust, de omgeving. Zo ook de aroma behandelingen waar we een cursus voor hebben gehad. Heerlijk om de bewoners te zien genieten en erg mooi om te doen. De activiteiten: de spellen die we met bewoners doen, het fietsen op de duo fiets, zomers te varen, op vrijdagavond te zwemmen, muziektherapie, boodschappen doen enz. Het team waarin ik werk is fijn, leidinggevenden zijn altijd bereikbaar de lijnen zijn heel kort op de werkvloer, waardoor alles snel kan worden geregeld en hierdoor blijft het voor de bewoners zo comfortabel mogelijk.
Wanneer iemand me vraagt waar ik werk zeg ik trots Westersypen en heb een prachtige baan. Alle mensen die zorg nodig hebben zouden het op deze manier moeten krijgen kleinschalig en vol liefde.

Hallo,

Mijn naam is Ciska Groen en ik werk sinds maart 2016 bij Westersypen.
Psychogeriatrie spreekt mij enorm aan en ook met name het kleinschalig wonen zoals bij Westersypen. Het is een heel erg mooie plek voor de mensen die hier wonen!
Ze kunnen nog zoveel mogelijk de dingen doen die ze altijd gedaan hebben, zoals boodschappen doen, wandelingen maken of misschien zwemmen, maar ook uitjes naar bijvoorbeeld kerstmarkten, het bos of gewoon langs de mooie bollenvelden rijden. Ook hebben ze er dieren, zoals konijnen, kippen, een varken en een pony.
De mensen die hier wonen krijgen alle zorg die ze nodig hebben. Ik werk samen met een hecht en ervaren team, waarbij je je altijd welkom voelt.
Westersypen voelt als een echt thuis!

Groet, Ciska Groen

Toen ik nog met mijn opleiding bezig was als verzorgende IG. Was ik bang dat ik het verkeerde beroep had gekozen. Zorgen voor een mens zonder tijd wat was dat nou? Nee in de zorg zou ik niet gelukkig worden! Tot dat er een vacature op school hing als verzorgende bij Westersypen. Hier en daar wat rondgevraagd wat voor voorziening dit was en al snel kreeg ik in de gaten dat dit de woonvorm was waar ik voor ik het beroep had gekozen. Een werkplek met alle tijd en aandacht voor bewoners. De tijd nemen om iemand te begrijpen of alleen die schouder geven om troost te bieden. Gezellige dingen ondernemen en de bewoners het gevoel kunnen geven thuis te zijn. Deze dingen waren en zijn nog steeds de dingen waarvoor ik de zorg in ben gegaan.

Inmiddels zijn we 6.5 jaar verder en is er aan aandacht en tijd voor de bewoners nog steeds geen gebrek.

Ik hoop nog heel wat jaren mijn zorg, liefde en aandacht te kunnen blijven geven.

Groet Wiepkje Faber (medewerker Westersypen)

Mijn naam is Gerdina Heida-Fokkens, geboren en opgegroeid in Joure. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter en 2 zonen. Wij wonen op ons melkveebedrijf in Oldeouwer.
Ik heb in 1990 mijn diploma ziekenverzorgende behaald, en ben werkzaam geweest in verpleegcentrum De Flecke en bij zorggroep Sintmaarten.
Sinds mits september 2011 ben ik werkzaam in woonzorgvoorziening Westersypen, wat mij heel goed bevalt. Kleinschalig, tijd voor de bewoners, persoonlijke zorg en aandacht kunnen geven, zelfs een wandeling of uitstapje kunnen maken.
Op deze manier zorg kunnen bieden is prachtig. en wat je een ieder die zorg nodig heeft van harte gunt.

Gerdina (medewerker Westersypen)

Dag allemaal.

Aan mij is gevraagd om iets te schrijven voor de nieuwe website. Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Tineke Bouwhuis,en ben 52 jaar. Ben getrouwd en heb 2 kinderen,een dochter van 25 jaar en een zoon van 23 jaar.
Sinds 01-01-2012 ben ik werkzaam in Westersypen. Ik werk c.a 25 uur in de week. Ik werk hier met heel veel plezier en voel mij betrokken met het gebeuren in Westersypen.
Ik kom uit de reguliere zorg en uit de thuiszorg. Wat mij erg aanspraak in Westersypen is het kleinschalig wonen. Er wonen 9 bewoners in Westersypen, en door het kleinschalige wonen heb je meer contact met de bewoners. En kun je meer vraag en belevingsgericht werken.
Ook heb je meer contact met de familie. Je doet groepsverzorging, maar ook individuele verzorging.
Het is een heel afwisselende baan. De diensten zijn afwisselend maar ook de werkzaamheden. Zo worden er leuke uitjes gedaan met de bewoners. Zoals Zwemmen; boodschappen, ergens koffiedrinken. Maar ook gewoon "thuis blijven" is plezierig. Zo kunnen we in de tuin wandelen, even naar de dieren gaan. Er zijn geiten, konijnen, een varken en een pony. Maar ook met de dagelijks dingen zoals was vouwen, aardappels schillen of groenten klaar maken, doe je zoveel mogelijk met de bewoners.
Maar wat ook belangrijk is, is dat je met een leuk team werkt. Je kunt goed met elkaar overleggen en elkaar bijstaan in bepaalde beslissingen.
Samen met de Familie Agricola en mijn collega's heb ik hier een leuke werkplek gevonden.
Verder wens ik een ieder veel woon en werk plezier toe.

Tineke Bouwhuis (medewerker Westersypen)
Er is mij gevraagd om mijzelf voor te stellen via de nieuwsbrief.
Ik ben Sjoukje de Roos, ben 55 jaar, gehuwd een zoon en een dochter. Beide wonen ze al op hun eigen met vriendin en vriend. Maar stil in huis is het niet want onze trouwe viervoeter geeft nog genoeg afleiding.
Ik ben in Westersypen komen werken op 26-03-2008 als helpende. Ik werk gemiddeld 20 uur per week met uitloop naar 32 per week. Voordat ik hier kwam heb ik in de gehandicaptenzorg gewerkt, na een aantal jaren was ik aan wat anders toe en toen kwam dit op mijn pad, wel wat anders maar wel een leuke uitdaging. En ik heb er nog geen moment spijt van gehad.
Mijn werkzaam heden zijn: de verzorging van de zorgvrager, ondersteuning bij recreatieve en dagelijkse activiteiten. Ik werk met leuke collega's de sfeer is goed en je krijgt hier de kans om je zelf te ontplooien door scholingen te volgen binnen westersypen,wat voor mij wel weer een positieve aanvulling is.
Het is plezierig werken op westersypen. Met zijn allen en onze bewoners 'een thuis bieden'.

Met vriendelijke groet, Sjoukje de Roos. (medewerkster Westersypen)

Beste lezers en lezeressen,

Begin 2007 vroegen we ons wel eens af wat daar toch gerealiseerd zou worden in die boerderij wanneer we erlangs wandelden.
Ik werkte op dat moment in een verzorgingshuis in Sneek, had daar een collega, tevens vriendin, en dan praatten we wel eens over nieuwe uitdagingen. Op de bouwborden stond wel iets met zorg maar geen duidelijke uitleg hoe en wat, wat ik me er nog van herinneren kan.
"goh, zullen we eens aanbellen en informeren? misschien hebben ze wel verzorgenden nodig...", maar nooit die stap genomen. Totdat we een paar maanden later een vacature zagen in de Joustercourrant, verzorgenden IG gezocht, voor een kleinschalige woonzorgvoorziening in Scharsterbrug. Beide hebben we toen een brief geschreven en zowaar werd ik na 2 gesprekken aangenomen, mijn collega op dat moment was niet uit de vele sollicitatiebrieven gekozen, maar inmiddels werkt ook zij alweer een aantal jaar in het gezellige team dat we hebben.

In november 2007 ben ik begonnen met een 0- uren contract, er waren toen 2 bewoners, maar dat werden er al snel 8 en konden ze mij na een half jaar een vast contract aanbieden, nou daar hoefde ik geen moment over na te denken en heb ik mijn vorige baan opgezegd.

In Westersypen wonen mensen met een dementieel syndroom, die we het gevoel willen geven dat ze zoveel mogelijk als thuis kunnen blijven leven, en zo voelt het ook wanneer ik weer binnen kom in westersypen, een warm en huiselijk gevoel. Tijd en aandacht die we aan de bewoners kunnen en mogen geven was iets wat wel moest 'wennen', dat wilde ik natuurlijk ook graag bij mijn vorige baan, maar daar was de tijd en bezetting van personeel gewoon niet voor!

Ook worden onze meningen hier gehoord, omdat de eigenaressen zelf ook meewerken in de zorg, en dat ervaar ik als zeer prettig, zo wordt je eerder begrepen. Kortom, ik werk hier nov.'12 5 jaar met veel plezier, en hoop dit nog vele jaren vol te mogen houden.

Met vriendelijke groet,
Amarins vd Meer (medewerkster Westersypen)

Woonzorgvoorziening Westersypen
Fam B.C. Agricola
Scharren 19/B
8517 HM SCHARSTERBRUG
0513 - 41 64 72
infowestersypen.nl
www.westersypen.nl
Volg ons ook op:
Facebook

© 2024 Westersypen Scharsterbrug / Techniek: